Resor nu och då

Det är intressant när man tänker att resor egentligen är någonting nytt bland oss vanliga svenskar. Jag själv som är i mina trettio har hunnit med en hel del resor, mina föräldrar likaså. Skillnaden är dock att de resor jag gjort och de resor mina föräldrar, för att inte tala om deras föräldrar, gjort är av helt olika karaktär. Jag minns den första resan mina föräldrar var på. De åkte iväg till Tunisien när jag och min syster var runt sju år. Då hade de aldrig varit utanför Skandinavien. När jag fyllt åtta fick jag följa med på en första resa av många resor som följde och så har det fortsatt. Skillnaden i de resor vi har tagit är främst att mina föräldrar gärna åker all-inclusive, medan jag packar väskan och ser var jag hamnar. Mina mor- och farföräldrar har rest betydligt mindre än mina föräldrar och det var egentligen inte förrän i slutet på 80-talet som de reste någon längre sträcka. Vi reser mer idag och vi upplever mer kulturer än förr. Däremot vet jag inte om vi verkligen får ut mer av de resor vi gör idag än tidigare. Förr reste man under längre perioder. Man kunde inte ta flyget hem igen på fyra timmar, utan de resor man gjorde hade ofta att göra med jobbet man utförde och man stannade längre. Idag tar vi weekend resor när vi behöver komma bort. Det blir intensiva resor där vi försöker uppleva så mycket som möjligt, men kanske tappar vi bort upplevelse i jakten på den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *