Ansökningsprocessen för pass i USA

De viktigaste handlingar som du kommer att behöva för en passansökan inkluderar din passansökningsavgift och den information som behövs om dig. Innan du börjar skicka in dokumenten finns det några viktiga saker att veta. Här är några råd om processen, från ansökan till reseförbudet.

Ansökan om ett amerikanskt pass du bör lämna in en av dessa former. Ditt dokument behöver vara en officiell, giltig kopia. Om du inte kan hitta en giltig kopia måste du tillhandahålla den ursprungliga eller bestyrkta fysiska kopian. I vissa fall kan du behöva visa bevis på att du bor på den adress du anger på din passansökan. Om du inte har någon aktuell adress kan du använda ett foto-ID från ditt körkort. Om du inte har en, kan du kontakta avdelningen för motorfordon för att få en. Se till att du tar med dig en kopia av en ny elräkning för deras register. Adress bevis kan göra skillnaden mellan en godkänd ansökan och en nekad ansökan. Om du har en hel del dokumentation som du tror kan hjälpa ditt fall, men det finns inga adresser, så gå vidare och skicka in din ansökan. Om du inte har bevis på din nuvarande bostad eller arbetsort, kommer byrån inte att överväga din ansökan om pass.

Födelsebevis är viktig kopia. Om födelseattesten inte har en adress kan du alltid få den från den amerikanska regeringen. Du har också möjlighet att få en kopia på det lokala länskontoret. Se till att du får detta med en adress på födelseattesten.

Ett giltigt kreditkortsnummer  kommer de flesta företag att be dig om ett av dina kreditkort innan de kommer att ge dig ett pass. De gör detta så att de kan kontrollera hur mycket medel du har och om du har ett register över dina tidigare inköp. Detta är en av de saker du inte behöver oroa dig för eftersom de flesta banker gör att du kan ansöka online för ditt pass. Tänk på detta när du söker efter den här typen av tjänst.

Ansökningsavgift är  en annan sak som kan påverka hur snabbt du får ditt pass och det belopp du kommer att betala. Generellt kommer du att debiteras etthundratjugofyra dollar för ditt pass ansökningsavgift. Ansökan kommer att kosta tvåhundra  dollar för alla papper du behöver för ditt pass.

Regler om reseförbud

Det är absolut nödvändigt att du förstår vad som händer i ditt land och är säker. Om du har en utestående arresteringsorder ut för din arrestering, bör du ta reda på så snart som möjligt om det innan du ansöker om ett pass. Reseförbud utfärdas ofta av myndigheter till dem som misstänks vara ett potentiellt hot mot den amerikanska allmänheten. När du är under ett reseförbud, kanske du vill överväga att hålla sig borta från de platser där förbudet har utfärdats. Om du reser till andra länder, kan du hamna tillbaka i samma situation som du var i innan. Det är mycket viktigt att läsa det finstilta på alla dokument innan du skickar in dem för ett pass. Det är bättre att fela på sidan av försiktighet än att riskera att behöva fylla i ett dokument och måste åter betala en ansökningsavgift för att få ditt pass.

Ansökningsprocessen för ett pass är mycket enkelt och enkelt. Du fyller helt enkelt i formuläret, skickar in det, betalar för det och skriver sedan ut det. att skicka till byrån. Ditt pass kommer om ett par veckor. Om du ska använda en webbplats som kommer att faxa ansökan om ett pass till ditt hem, se till att ta lite extra omsorg i utarbetandet av ditt pass innan du skriver ut det. Du bör först dubbelkolla den information du angav på formuläret och se till att du förstår allt. Om du inte gör det, kan passet du får vara falskt. Var noga med att kontrollera din adress på dokumentet också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *